Make it Like Mozart

Olen tässä analysoinut omaa ajankäyttöäni. Osittain yllättävää, osittain ei. On esimerkiksi todella ärsyttävää huomata, ettei ehdikään varaamalleen coretunnille koska on luvannut ottaa asiakkaan kello yhdeksän vaikka nimenomaan päätti aloittaa työt yhdeltätoista.

On myös ärsyttävää huomata jälleen kerran, että koulutehtävät ovat tekemättä, vaikka aikaa olisi ollut. Siinä ei vain ole mitään uutta.

Löysin tämän kuvan Pinterestistä.

image

Joo, selvä on. Tätä meille yritetään sanoa. Nerot eivät tee asioita ennen kuin viime tipassa. Kuulemani mukaan nerot eivät myöskään järjestä työpöytäänsä eivätkä herää aikaisin aamulla. Tässä kohtaa täytyy sanoa, että mikäli Amadeus-elokuvaan on uskominen, ( ja oma Mozart-tietouteni perustuu pitkälti kyseiseen suosikkielokuvaani, ) Wolfgang Amadeus ei ollut mikään elämänhallinnan mestari.

Suoraan sanottuna hoitaisin mieluummin velvollisuuteni ajallaan ja maksaisin laskuni vailla huokailua kuin olisin nero. Olettaen, että nämä olisivat ainoat, toisensa poissulkevat vaihtoehdot.

Kuulostaa tylsältä? Hyvä. Elämässä on paljon jännittäviä mahdollisuuksia. Usein ne kuitenkin toteutuvat vasta, kun on huolehtinut vähemmän jännittävistä vastuista.

Sitten siihen ajankäyttööni. Ensinnäkin havaitsin, että aikataulun suunnittelu olisi helpompaa jos saisin yhdistettyä työkalenterin ja henkilökohtaisen kalenterin. Useimmille tämä on suhteellisen helppoa. Omaa työtäni varten joudun käyttämään ajanvarausjärjestelmää joka ei ensinäkemältä ole yhdistettävissä Google-kalenteriini. Toisaalta tulen työskentelemään nykyisessä toimessani maksimissaan kolme ja puoli kuukautta, todennäköisesti vähemmän. Olisi siis ajanhukkaa keskittyä nykyisen työkalenterin rukkaamiseen. Päätän siis etukäteen minkä verran käytän aikaa työntekoon ja rakennan muun kalenterin siihen ympärille. So far, so good.

Seuraava asia esityslistalla: aamut. En saa itseäni ylös aamuisin ellei ole aivan pakko. No, jokainenhan tietää, että iltaisin ei saa käyttää tietokonetta tai mobiililaitteita jotta keho alkaa erittää melatoniinia. Muttamutta. Ensinnäkin koko elämämme on mobiililaitteissa. Toiseksi, olen opiskelija joten tietokone on oleellinen väline. Kolmanneksi, Olen tietojenkäsittelyn opiskelija, joten…you get the point. Jos tekisin koulutehtävät aamulla, voisin käyttää ilta-aikaa muuhun. Jos siis heräisin aamulla. Pirullinen noidankehä, jos minulla kysytään. Ja siis… itsehän en edes ole illanvirkku. Pääsen aamulla loistavasti ylös jos minulla on riittävästi motivaatiota tehdä niin.

Eilen illalla katsoin Netflixiä sängyssä vastoin parempaa tietoutta. Katsomiseni keskeytyi itse asettamaani ajastukseen joka sammutti tablettini kello kymmenen. Säädin ajastuksen niin, että tablettini pimenee vastedes kello yhdeksän aikaan. Nyt onkin siis enää keksittävä, mitä illalla voi tehdään ilman puhelinta, tablettia tai tietokonetta. Venytellä?

Seuraavaksi aion paneutua ruoanlaiton ja kaupassakäynnin vaatimaan aikaan sekä tutustua appseihin jotka voisivat tukea ajanhallintaa. Siihen asti kiireetöntä ja aikaansaavaa viikkoa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s