Tekniikan ihmelapsi

Viime postauksen jälkeen aloin heti etsiä ajankäyttöä helpottavia sovelluksia. Haulla time management löysin oitis joitakin mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Tutkailin muutamaa niistä ja päädyin tutustumaan lähemmin kolmeen. Lähtökohtaisesti sovellus ei päädy käyttöön, ellei se näytä hyvältä, aivan tuikitärkeitä appseja lukuunottamatta. Selkeys, värikkyys ja moderni muotokieli ovat avainsanoja. Kysykää uudelleen elokuussa kurssien Käytettävyyden arviointi ja testaus sekä Mobiilipelin ohjelmoinnin perusteet jälkeen juuri kuinka yksinkertaisia nuo asiat ovat, heh.

Ensimmäinen Play-kaupasta lataamani sovellus osoittautui astetta hienommaksi munakelloksi. Mutta juuri sen verran hienommaksi, että siitä voi itse asiassa olla hyötyä. ClearFocus on erinomainen silloin, jos sinun on vaikea rauhoittua työskentelemään ja vilkuilet aina välillä kelloa. Siihen voi ajastaa työosuudet ja lepo-osuudet ja lisäksi sen voi asettaa hiljentämään mobiililaite työn ajaksi. Kätevä esimerkiksi, jos käyttää Pomodoro-tekniikkaa tehostaakseen työskentelyään. Eli 25 minuuttia tehokasta työaikaa, 5 minuuttia lepoa, 25 työtä jne.

Toinen sovellus aiheuttaa minulle edelleen ihmetystä. TimeTune- sovelluksella voi luoda rutiineja ja asettaa hälytyksiä. Esimerkiksi ”kello kolmetoista viiva viisitoista torstaisin jumppaan”. No ihan kiva, mutta kenen elämä noin niinkuin aikuisten oikeasti on noin rutinoitua? Harva käy töissä yhdeksästä viiteen. Ja omat rutiinit on paljon sysätä sivuun, kun on löydettävä aikaa jollekin yhteistyölle. Tämä työkalu ei selvästikään ollut minua varten.

Seuraava kokelas sai minulta paremmat pisteet, pienten mutkien kautta. Minähän peräänkuulutin välineitä ajankäytön seuraamiseen. Tässä se nyt on. aTimeLogger. Väistykää kynä ja paperi! Tältä se näyttää:

image

Kun menet nukkumaan, painat sleep- ikonia ja aamulla pysäytät kellon ja valitset seuraavan aktiviteetin. Voit käyttää tulokset vaikkapa piirakkakaaviona ja kiristellä hampaitasi miettiessäsi miksi netinsurffausta on melkein yhtä paljon kuin unta. Voit vaihtaa ikonien väriä ja luoda uusia aktiviteetteja. Itse rakastan värikoodata kaiken. Nyt voin käyttää samoja värikoodata sekä kalenterissani että tässä totuudentorvessa. Mutta. Jos nyt sitten ei muistakaan pysäyttää aktiviteetteja, saa varsin kummallisia tuloksia. Siksi latasin sovelluksen myös puhelimeeni, se löytyi siis myös Apple-storesta. Puhelimeeni räplääminen kun on todennäköisempää kuin muiden laitteiden.

Mistä tuli mieleeni, Kukka Laakso kirjoitti Kauneus ja Terveys-saitin blogissaan näin:

”Uskon, että vuorokauden selkeys ja sen myötä myös ateriarytmien säännöllisyys hämärtyvät, jos kuorruttaa kaiken tekemisen aamusta iltaan netissä olemisella.”

Mobiililaitteiden räpläämisellä on siis yhteys elämän- ja painonhallintaan. Aivan varmasti totta. Pitäisikö somelle ja muulle netissä pyörimiselle suunnitella oma aika, ja muulloin kännykän räpläys olisi kielletty? Onnistuisiko se edes?

Katsotaan yhdessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s